“Afrikas sjæl”
”Nafsi” betyder ”sjæl”, og ”Nafsi Africa” er altså ”Afrikas sjæl”. I Nairobi arbejder Nafsi med hundredvis af børn og unge i forskellige slumkvarterer. For børnene er Nafsi et spændende afbræk i en hård hverdag, og flere af de unge deltagere siger, at akrobatik og dans er med til at holde dem fra stoffer og bandekriminalitet. Se Nafsis hjemmeside.
- Nafsi forsøger ikke at gøre alle børnene til akrobater, men bruger akrobatik, dans og musik som middel til at give børnene selvtillid og motivere dem til at gå i skole.
- Nafsi giver børnene et frirum. Med akrobatik og leg oplever de glæde i en hverdag, der ofte er præget af vold og misbrug
- Nogle af børnene viser sig at have talent for akrobatik for dans eller musik, og Nafsi opfordrer dem til at dyrke deres talenter – samtidig med at de passer deres skole
Hjælp til gadebørn
De voksne i Nafsi er meget bevidste om at hjælpe de svageste af de svage. I Nairobi er der titusindvis af børn og unge, der ikke har noget hjem og for hvem hver dag er en kamp for at skaffe mad og overleve.
En til to gange om måneden laver Nafsi mad til gadebørnene, der kommer i området omkring Mlango Kubwa. Se en lille film optaget af Nafsi – og med musik af Joel Kirambo, der er projektleder i Nafsi.
Global Stay Tours
Under corona-pandemien begyndte Nafsi sammen med Spor Media at arbejde med on-line studierejser til Kenya. Global Stay Tours udvikler sig hele tiden og er blevet en attraktiv måde for mange klasser at møde unge kulturarbejdere i andre lande på.
Tangaza
Global Stay Tours pegede på nødvendigheden af at kunne bruge on-line medier og sammen med Spor Media har Nafsi fået støtte fra CISU (Civilsamfund i Udvikling) til projekt Tangaza, der træner de unge i Kenya, så de bliver bedre i stand til at benytte deres mobiltelefoner til at kommunikere budskaber – primært relateret til FNs verdensmål.
Manzi Rada – Girls be ready
Projektet (2019-2021) kombinerer kulturelle udtryk med FNs verdensmål. Formålet er at øge bevidstheden blandt Nafsi Africas børn og unge og at give dem flere muligheder i livet og har primært involveret Nafsis piger og unge kvinder. Som led i projektet startede nogle af de unge kvinder bandet PepeAfrik Band – det først kvindeband i slummen.